Ohrid - City of UNESCO

Локална самоуправа

Додатни информации

Јавен оглас

Линкови

Почеток :: Образование и наука :: Универзитетот за информатички науки и технологии „Св Апостол Павле“
ОУ "Братство Единство" - Охрид
Универзитетот за информатички науки и технологии „Св Апостол Павле“

Универзитетот за информатички науки и технологии „Св Апостол Павле“, е високообразовна институција во Охрид - Република Македонија. УИНТ обезбедува квалитет во образованието и истражувањето во областа на информатичките науки и технологија.
Според ранг-листата од Шангај Jiao Тонг универзитет, Универзитетот во моментов е рангиран на 4-та позиција од 20 универзитети и високообразовни институции во земјата. На УИНТ нудиме иновативни современи студиски програми врз основа на најдобрите практикиво наставата кои се користат на некои од водечките универзитети во САД, Европа и Австралија.

Нашите програми се дизајнирани да ги задоволат потребите на новата генерација на ИКТ професионалци, дозволувајќи им на нашите студенти доволен простор за специјализација и реализација на нивните индивидуални интереси. Англискиот јазик е официјален јазик на наставата на УИНТ. Нашиот кадар вклучува многу искусни и етаблирани професори кои некои имат работно искусво со реномирани универзитети од САД и Европа.

Меѓународниот карактер на УИНТ се манифестира со едукација на локални и странски студенти. Врз основа на воспоставениот однос со други универзитети и ИКТ компании, како дел од програмите за размена на студенти , УИНТ дава можност за краток престој и студирање преку размена и стажирање во определени универзитети или ИКТ компании во Европа за своите студенти. Како дел од соработка на УИНТ со ИКТ секторот, студентите имаат можност за учество во неколку натпревари за компјутерски програмери, каде што најдобрите натпреварувачи се наградени со вредни награди и јавна промоција, и на тој начин ги подобруваат можностите за нивната иднина кариера .

УИНТ како центар за едукација на вешти ИКТ професионалци, е често контактиран од страна на компаните кои барат во квалитетни вработени. Универзитетот се наоѓа во близина на прекрасното Охридско Езеро, кој нуди големи можности за активности на отворено. Во текот на нивните студии студентите можат да изберат меѓу престој во студентскиот дом или други опци за сместување во градот Охрид , потпирајќи се на помошта и советите од нашите вработени. За меѓународните студенти на УИНТ фактот дека Република Македонија е земја со најниски трошоци за живот цена во Европа е многу атрактивна и удобна можност.

Со други зборови, студенти го добиват максимумоит за своите пари. Најниската цена важи и за школарината за студирање на УИНТ. Нашиот Универзитет нуди уникатно искуство за учење, образование од светска класа и можности кои ќе го променат животот!
   

Настани

Мар 22 Светски ден за заштита на водите

Мар 25 Годишнина од смртта на Методи Патче

Мар 31 Годишнина од смртта на Борис Чипан

Календар на настани

Актуелни информации

ЛОКАЛЕН ЕКОЛОШКИ АКЦИОНЕН ПЛАН ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА (ЛЕАП) ЗА ПЕРИОД 2019 - 2025


ОТЧЕТ 2018

Информации од урбанистичката сфера

Информации за даночни обврзници

Корисни линкови

Фотографија на неделата


Панорама на Охрид 360

 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©