Ohrid - City of UNESCO

Локална самоуправа

Додатни информации

Јавен оглас

Линкови

RSS

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ВО ПОСЕТА НА КОТОР И БУДВА
23.11.17
Градоначалникот Д-р Јован Стојаноски, деновиве учествуваше на свеченостите по повод одбележувањето на ослободувањето на црногорските градови Котор и Будва од фашистичкиот окупатор. Во рамките на посетата градоначалникот Стојаноски имаше официјални ср...  
ФОРМИРАНА СТРУЧНА КОМИСИЈА ЗА НАГРАДАТА „ ПАТРОН НА ГРАДОТ- СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
23.11.17
Градоначалникот Д-р Јован Стојаноски, формира стручна комисија која треба да ги разгледа пристигнатите кандидатури, да изврши рангирање и да му достави предлог за доделување на наградата „ Патрон на градот- Св.Климент Охридски“ . ...  
ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛОКАЛНА УРБАНИСТИЧКА ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТИ СО НАМЕНА А4 - ВРЕМЕНО СМЕСТУВАЊЕ НА КП БР.3134, КП БР.3135 И КП БР.3136 К.О.ЕЛШАНИ
22.11.17
Врз основа на член 65 став(6) од Законот за животна средина („Сл.весник на РМ “ бр.53/05, 81/05, 24/07 ,159/08, 48/10, 124/10, 51/11, 123/12, 93/13, 42/14, 44/15, 129/15и 39/16), Општина Охрид, на ден година, 13.11.2017год. донесе Одлука за спровед...  
ПОТОНАТИОТ БРОД “МИС СТОН“ ИЗВЛЕЧЕН ОД КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА
20.11.17
Денес се надмина инцидентот со бродот “Мис Стон“, кој делумно беше потонат во каналот Студенчишта и од кој беше излеана мала количина нафта,. Со помош на брод од Хидробиолошкиот завод и дигалка бродот беше исправен и прицврстен во близина на хангарот...  
КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИИ НА УЧЕНИЦИ ОД ОПШТИНСКИТЕ ОСНОВНИ И СРЕДНИ УЧИЛИШТА НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА
20.11.17
Врз основа на член 50, став 1 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на Република Македонија“ бр 5/02) Градоначалникот на општина Oхрид објавува КОНКУРС за доделување стипендии на ученици од општинските основни и средни училишта на под...  
ТОРТА ЗА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ОД ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЖЕНИ „БИСЕРА“
20.11.17
Здружението на жени “Бисера“, денес по традиција ги почести градоначалникот, Јован Стојаноски и општинската администрација со вкусна торта која беше претставена на манифестација “Тортијада“ што викендов се одржа во Охрид. Претставничките од “Би...  
АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА НАСОБРАНОТО ЃУБРЕ КАЈ БОЛНИЦАТА
20.11.17
Локалната самоуправа денес иницираше акција за чистење на делот кај охридската болница Екипи на ЈП „Охридски комуналец“ утрово спроведоа акција за чистење на делот кај охридската болница. Овој дел од градот, подолг период наназад претставуваше непри...  
ОПШТИНА ОХРИД СО ИТНА РЕАКЦИЈА ПО ИЗЛЕВАЊЕТО НА НАФТЕНА ДАМКА ВО КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА
19.11.17
Во врска со нафтената дамка која рано утрово се појави во каналот Студенчишта, Ве информираме дека на лице место веднаш излегоа сите надлежни институции. Покрај претставниците на локалната самоуправа, на терен излезе и надлежниот Државен Инспектор за...  
ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ ОПШТИНА ОХРИД И АРХИТЕКТОНСКИОТ ФАКУЛТЕТ
15.11.17
Градоначалникот на општина Охрид, д-р Јован Стојаноски денес оствари работна средба со Деканот и Продеканот на архитектонскиот факултет при универзитетот Св. Кирил и Методиј, проф. д-р Огнен Марина и доц. д-р Јован Иваноски. На средата првен...  
РАСПИШАНИ КОНКУРСИТЕ ЗА НАГРАДА И ПОВЕЛБA - ПАТРОН НА ГРАДОТ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
15.11.17
Градоначалникот Јован Стојаноски и Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделување на награди и признанија при Советот на општина Охрид ги распишаа Конкурсите за наградата и повелбите - Патрон на градот „Св. Климент Охридски“ за 2017...  
ПРОМОТИВНИ ТЕКСТОВИ ЗА ОХРИД
15.11.17
Во проектот кој ја развива платформата за Европски туризам, како автор на текстови за подрачјето на Балканот е вклучена охриѓанката Злата Голабоска. Нашата сограѓанка има напишано повеќе промотивни текстови и вели дека ќе продолжи да ги презентира, ...  
РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ГРАЃАНСКИОТ И НЕВЛАДИНИОТ СЕКТОР
14.11.17
Градоначалникот на Охрид, Јован Стојаноски денеска ја оствари својата прва работна средба со претставници на Здруженијата на граѓани од областа на спортот, културата и млади и со претставници на други невладини организации. Првиот човек на град...  
ОБЈАВЕН НОВИОТ СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНА ОХРИД БРОЈ 16/2017
14.11.17
Општина Охрид го објави Гласникот број 16/2017 кој можете да го преземете тука......  
НА ПРАЗНУВАЊЕТО НА СВ. КОЗМА И ДАМЈАН ВО СЕЛО РЕЧИЦА ПРИСУСТВУВАШЕ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ
14.11.17
Градоначалникот на општина Охрид, Јован Стојаноски , денеска присуствуваше на Црковно народниот собир што по повод денешниот верски празник посветен на Светите Бесребреници Козма и Дамјан се одржа во истоимената црква во село Речица- охридс...  
ЖИВКА АНГЕЛОСКА ИЗБРАНА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
13.11.17
На денешната седница, Живка Ангелоска беше избрана за претседател на Советот на општина Охрид. Живка Ангелоска, како што беше наведено во предлогот за избор, е родена во 1979 година, дипломирала на Правниот факултет „Јустинијан Први“ на Универзитето...  
Останати вести...  

Настани

Ное 29 Меѓународен ден на децата

Дек 3 Светски ден на лицата со хендикеп

Дек 8 Св. Климент Охридски - Патрон на градот

Календар на настани

Актуелни информации

A - . ȓ

Информации од урбанистичката сфера

Информации за даночни обврзници

Корисни линкови


360

 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©